Menü iOS APP Android APP
HU EN
2015.02.13.

Interjú a ZsKF TKK fiatal munkatársaival

A kitartó munkával elért erőfeszítések és eredmények legyenek követendő példák. Íme néhány kiemelkedő ZsKF-es hallgató kivonatos története.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara 2014. október 30-án rendezte meg a VII. Országos Tanácsadói Konferenciáját. Ezen a ZsKF Kabai Imre által vezetett Társadalomtudományi Kutatóközpontjának munkatársai „Párbeszéd a kompetenciák nyelvén, A ZsKF pályakövető modellje” címmel tartottak előadást. Ennek kapcsán velük beszélgettünk.

Azt mindnyájan tudjuk, hogy a ZsKF-en évek óta folynak diplomás pályakövető kutatások, sőt a ZsKF-nek egy saját, egyedi pályakövető modellje van, amelyet külföldön is elismernek.

Krisztián Viktor: Így van. 2012-ben az Európai Egyetemek Szövetsége (EUA) beválasztotta a mi modellünket a 20 legjobb közé. Egyébként ennek kapcsán részt vettünk egy Koppenhágában megrendezett konferencián, ahol számos egyetem képviselőinek is bemutattuk a „Párbeszéd-modellünket”.

 

Miben változott a modell azóta?

Kenéz Anikó: Továbbfejlesztettük. Létrehoztunk egy olyan mérőeszközt, amelynek segítségével nemcsak a felsőoktatási intézmények tudják alkalmazni a modellünket. Tulajdonképpen arról van szó, hogy egy olyan ún. „Percepciós diszkrepancia térképet” fejlesztettünk ki, amely a cégek és szervezetek dolgozói fejlesztésének eszközévé válhat.

Úgy tudom, hogy az elmúlt években nemcsak ezen a konferencián szerepeltetek sikerrel.

Gonda Ágnes: A ZsKF-en nemcsak a diplomás pályakövetéssel foglalkozunk, hanem más tudományos kutatásokat is végzünk. Az elmúlt években sokat dolgoztunk egy olyan rétegződésmodell továbbfejlesztésén, amely Kabai Imre 2006-os modelljéből indul ki, és amelyben az életeseményeket rétegképző tényezőkként kezeljük. Ezt a modellünket a Magyar Szociológiai Társaság Jubileumi Konferenciáján 2013 októberében bemutattuk – szép sikerrel.

Iharosi Tamás: Jelenleg pedig egy olyan köteten dolgozunk, amely bemutatja ezt a modellt, és számos elemzést, melyeket különböző adatbázisokon végeztünk el.

Mit hoz a jövő?

Iharosi Tamás: Azt hiszem, mindnyájunk nevében mondhatom, hogy közös célunk a „Párbeszéd-modell” és a „Percepciós diszkrepancia térkép” széles körben való megismertetése. Úgy tűnik, hogy a munkaerőpiac különböző szereplői nagyon nyitottak a modellünkre, és sokak szerint jelentős innovációt jelenthet egy ilyen egyedi modell alkalmazása.

Hogyan kapcsolódhatnak be a Főiskola hallgatói ebbe a munkába?

Krisztián Viktor: Nagyon sokrétű, érdekes kutatói munkákat tudunk a Főiskola hallgatóinak is felajánlani: személyes és telefonos kérdezések, tudományos elemzések, szakmai konferenciákon való részvétel, publikációs lehetőségek. Az elmúlt években már több mint ezer hallgatótársunk bekapcsolódott ebbe a munkába. Jelentősen segített nekik a tanulásban is. Sokan arról számoltak be közülük, hogy később egy jobb állás elnyerésében, a munkahelyi beilleszkedésük során nagyon hasznosak voltak az itt szerzett készségek, tapasztalatok! 

 

A Zsigmond Király Főiskolán alapszakon végzett, majd mesterszakon illetve idővel PhD képzésben részt vevő hallgatók az igazán jó példái annak, hogy a választott felsőoktatási intézmény a klasszikus "főiskolai éveken túl" valós karrierfejlesztő állomás az ember életében, amely jelentheti az első - ösztöndíjjal támogatott - kutatási eredményeket, az első munkahelyet avagy a nagybetűs sikereket. Fontos, hogy ennek elősegítése, biztosítása alaptézise a ZsKF teljes kutatói közösségének, ahová szeretettel várunk minden csatlakozni vágyó hallgatót a tkk@zskf.hu címen is.

2018.08.04 | Oktatás

Tovább lehet jelentkezni a pótfelvételi eljárás keretében!

A pótfelvételi eljárás keretében augusztus 7, kedd éjfélig lehet jelentkezést benyújtani és hitelesíteni. Tovább

2018.08.02 | Kultúra

A Közbeszerzési Hatóság Pályázati Felhívása

KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ - 2018 ELNYERÉSÉRE FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK TANULÓI SZÁMÁRA Tovább

2018.07.26 | Kultúra

Rendkívüli nyitvatartás július 27-én, pénteken

Technikai okokból 2018. 07. 27-én, pénteken, Egyetemünk zárva tart. Tovább

2018.07.06 | Oktatás

ZSKE-HUBEI magyar-kínai oktatási együttműködés körvonalazódik

Együttműködés kereteinek kialakításáról tárgyaltak oktatóink a kínai Hubei Tudományos és Technológiai Főiskola vezető képviselőivel. Tovább

Vissza a hírekhez
80%

A végzettek 80%-a a szakképzettségének megfelelő szakmában helyezkedik el.

97%

A frissen végzett, állást kereső, Zsigmondos diplomával rendelkezők 97%-a 3 hónapon belül elhelyezkedik.

5. hely

A Zsigmondon végzett hallgatók átlagfizetése az 5. legmagasabb Magyarországon!

80%

A végzettek 80%-a a szakképzettségének megfelelő szakmában helyezkedik el.

97%

A frissen végzett, állást kereső, Zsigmondos diplomával rendelkezők 97%-a 3 hónapon belül elhelyezkedik.

5. hely

A Zsigmondon végzett hallgatók átlagfizetése az 5. legmagasabb Magyarországon!

Feliratkozás a Zsigmond hírlevélre

Képzések

Rólunk

Szervezeti felépítés

Tudományos élet

Kiadványok

Hallgatói közösségek

Erasmus

DPR

Hírek

Események

Média

Kapcsolat

Közhasznúságú információk

Ügyintézés