Menü iOS APP Android APP
HU EN
2013.12.11.

Hallgatói szimulációs játék, mint tananyag

Gyakorlati oktatás a ZsKF-en, hallgatóból oktató - izgalmas cikk az üzleti-közgazdász képzésekről

Bértárgyalás sztrájkkal a ZsKF-en - hallgatói szimulációs játék, mint tananyag

Kell egy csapat, ahogy azt a klasszikussá vált Minarik mondta, s volt egy csapat, ahogy azt egy 2011-ben megjelent Pálya cikkben írták meg az akkori hallgatók.: „Bobozni nem mentünk el még, de sokat beszélgettünk könyvekről, kiállításokról, felhívtuk egymás figyelmét izgalmas kulturális eseményekre. A kötetlen, kávé melletti beszélgetések a rendszeres e-mailváltások, a csapat-munka munkaügyi viták vagy a kollektív tárgyalások kurzusokon összekovácsolt bennünket. Az esetjátékok nem lettek volna annyira sikeresek, ha nem ismerjük meg egymást alaposabban több oldalukról.”

Most is van egy csapat, akik hetek óta úgy készülnek a december 10-11-i vizsgára, hogy bért tárgyalnak, mint az igaziak. Az esetjátékban a német cégnek több telephelye van Magyarországon, munkahely teremtése vitathatatlan, HR-munkája példaértékű, de kemény tárgyaló fél, ha béremelésről van szó. A munkáltatói oldal,- természetesen szabadon választották szerepüket a hallgatók-állandó tárgyaló csoportja a HR igazgató, a szakértő, a tulajdonos képviselője, és van persze szóvivő. A munkavállalók érdekeit képviselő szakszervezeti oldal a főállású titkárból, két szakértőből (az egyik levelezőn HR-t tanul a ZsKF-n még „játékból” is!) és természetesen szóvivőből áll. A két szakértő üzemi tanácstag volt, ennek a későbbiekben lett jelentősége. Felkértek egy nagy tapasztalatú kollégát a Felek közösen, hogy moderálja a tárgyalásokat.
Az esetjátékra nem volt könnyű a felkészülés, az anyavállalat bér adatait összevetették a hazaiakkal, megnézték a gazdasági eredményeket, a beruházások mértékét. Mind két oldal felkészült, kompromisszum késznek bizonyuló partner volt. A munkavállalói oldal, amikor azt látta, hogy megállapodásra nincs esély, bejelentette, hogy felállít sztrájkbizottságot. (Az üzemi tanácstagok, ekkor felfüggesztették ebbéli megbízatásukat) Elismerték, hogy a munkaadói oldal béren kívüli juttatásokkal kompenzálni akarja az általuk kért béremelés megtagadását, de érveik erősek voltak, no, meg a nyomásgyakorlás is sikerült. A munkaadói oldal, különösen, hogy stratégiai megállapodást kötött a kormánnyal, nem akart sztrájkot.
A Felek a gyors megegyezés érdekében harmadik személy bevonását is kérték, így a moderátor, szerepet váltott és a továbbiakban ő volt a Munkaügyi Közvetítői és Döntőbírói Szolgálat mediátora. Ahogy kell a valódi életben is, készültek emlékeztetők, összefoglalók, közös megállapodás íratott alá. Bízom benne, talán több megmaradt a csapatban ezekről a nem könnyű témákról (két tantárgyról van szó a HR szakértő szakirányon, mintha „csak” a tanár beszélt volna.
Remélem, a jövendő ZSKF-eskből ugyanúgy összeáll egy csapat, mint ahogy már bontakozik a másod évfolyamosok körében, és akkor újra lehet közösen „játszani”, „játszva tanulni”.

Hallgatóból oktató

A tanár, akinek az a megtiszteltetés jut, hogy van egy csapata, aki számít rá, ahhoz sokféle feltételnek kell szerencsésen egybeesni. Talán a legfontosabb, hogy rendszeresen legyenek a tanórák a csoprttal. Legyen kislétszámú a csoport. Így nagyobb a lehetőség a közvetlenebb hangnemre. Aztán legyenek, akik akarják akaratlanul is, hogy óra után kicsit még maradjanak, kérdezhessenek. Kiderülhet, kit kell ösztökélni, hogy írjon a tudományos diákkörbe, vagy kutasson tovább a szakdolgozat megvédése után. Arról is szó eshet, mi a csudát keresek ezen a szakon. Mennyire jó volna „valóságban” látni munkaadót, szakszervezetet látni. A tanórák közé ezért iktattunk be külső helyszíneket olyan (szakszervezetet, munkáltatói szövetséget, akik ismerősek lehettek a médiákból). Elmentünk a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálatba, ahol a legilletékesebbektől kaptunk képet a bértarifa számításoktól az EURES-n keresztül történő külföldi munkavállalásig.
November elején, amikor már sokat tudtak a szociális partnerek természetéről, meghívtam egy két éve a szakon végzett hallgatómat az egyik órára.. Dorogi Péter ma már az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT) szakértője, levelezőn továbbképzi magát. Kézzel fogható szakmai karrier – korban igen közel álló a csoporthoz beszélt arról, hogy miképpen került a gyakorlati helyéről (az is szakszervezet volt) a jelenlegi munkahelyére. Az óra befejezése után még másfél óráig tartott a konzultáció, mert nem akarták elengedni, hiszen ő már az „életben” van, és a ZSKF-ről indult. Tőle lehet igazán infókat beszerezni.

Mit mondjak, büszke vagyok rá, (nem haragszik talán, ha ide írom a nevét Dorog Péter) hiszen az ÉSZT-ben eltöltött rövididő alatt megszervezte a fiatalok szakszervezeti alapszervezetét a konföderációban, bábáskodott a hat szakszervezeti szövetség ifjúsági szervezeteinek együttműködési megállapodása megszületésénél. Büszke voltam, ahogy megkaptam első művét, amelyet dedikált nekem, megemlítve a hallgatók előtt is:”Jó volt, hogy a tanárnő, annyit noszogatott, és azt is megtalálta bennem, amiről nem is tudtam.”

Szigorúan szubjektíven

Jó, hogy volt, van és lesz mindig egy csapat, akik között jó tanárnak lenni. Álljon itt a csapat névsora, a munkaadói oldal képviseletében: Baróka Bianka, aki a GVI demonstrátora, és a tavaszi TDK-konferencia egyik előadója lesz, Nyiri Petra, aki közben világversenyeken tornászik is;Zöld Zsuzsi akire nem lehet ráismerni, ahogy ráérzett a HR-szakmára,Vannay Zsuzsa, nem akarom elkiabálni, de már érett, a HR-t ismerő szakértő (dolgozik is a területen). A munkavállalói oldalon Bendő Viki, Kriskó Andris, Polgár Kitty, Sáling Zsófi hallgatókra mind rá illik, igen tudatosan építik karrierjüket, nagyon tudják, mit akarnak a következő félév sikeres befejezése után.

Lux Judit

2018.08.04 | Oktatás

Tovább lehet jelentkezni a pótfelvételi eljárás keretében!

A pótfelvételi eljárás keretében augusztus 7, kedd éjfélig lehet jelentkezést benyújtani és hitelesíteni. Tovább

2018.08.02 | Kultúra

A Közbeszerzési Hatóság Pályázati Felhívása

KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ - 2018 ELNYERÉSÉRE FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK TANULÓI SZÁMÁRA Tovább

2018.07.26 | Kultúra

Rendkívüli nyitvatartás július 27-én, pénteken

Technikai okokból 2018. 07. 27-én, pénteken, Egyetemünk zárva tart. Tovább

2018.07.06 | Oktatás

ZSKE-HUBEI magyar-kínai oktatási együttműködés körvonalazódik

Együttműködés kereteinek kialakításáról tárgyaltak oktatóink a kínai Hubei Tudományos és Technológiai Főiskola vezető képviselőivel. Tovább

Vissza a hírekhez
80%

A végzettek 80%-a a szakképzettségének megfelelő szakmában helyezkedik el.

97%

A frissen végzett, állást kereső, Zsigmondos diplomával rendelkezők 97%-a 3 hónapon belül elhelyezkedik.

5. hely

A Zsigmondon végzett hallgatók átlagfizetése az 5. legmagasabb Magyarországon!

80%

A végzettek 80%-a a szakképzettségének megfelelő szakmában helyezkedik el.

97%

A frissen végzett, állást kereső, Zsigmondos diplomával rendelkezők 97%-a 3 hónapon belül elhelyezkedik.

5. hely

A Zsigmondon végzett hallgatók átlagfizetése az 5. legmagasabb Magyarországon!

Feliratkozás a Zsigmond hírlevélre

Képzések

Rólunk

Szervezeti felépítés

Tudományos élet

Kiadványok

Hallgatói közösségek

Erasmus

DPR

Hírek

Események

Média

Kapcsolat

Közhasznúságú információk

Ügyintézés