Menü iOS APP Android APP
HU EN
2016.09.08.

A sikeres egyetemi tanévkezdés margójára

Az ünnepi szenátusi ülésen Dr. Szatmári Péter rektor úr megerősítette, hogy összintézményi cél a hallgatók egyéni karrier-életútjának fejlesztése, amelyhez a kiváló elméleti és gyakorlati oktatáson, az aktív kutatói munkán, más kultúrák, új nyelvek megismerésén keresztül vezet az út. Ezeket pedig minden hallgató számára biztosítjuk!

Az első egyetemi tanévnyitón az intézmény hallgatóit, oktatóit, dolgozóit és vendégeit köszöntötte Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter, aki kiemelte, hogy „nem szabad elfeledni a hagyományokat, a kultúrát, az értékeket, mert azokra lehet építeni a jövőt”, továbbá megjegyezte, hogy „egy iskolát a tanárok műveltsége, felkészültsége, az oda járó diákok akarata, céljai, tanulni vágyása határozza meg, emellett pedig az elnevezés is lényeges. Nem véletlen, hogy az iskola Zsigmond király nevét vette fel, aki uralkodása alatt megalapította Magyarországon a második egyetemet, és Európa központjává tette az országot.”

Az intézmény stratégiai céljai között szerepel, hogy valódi tudásközösséget teremtsen és tartson fenn, amelyben az oktató, a hallgató, a kutatói élet ismert és elismert tagjai valamint értelemszerűen a munkaerőpiac hazai és nemzetközi szereplői, a munkáltatók harmonikus együttműködésben tesznek azért, hogy a szükséges elméleti tudás mellett azonnal alkalmazható, jövőbe mutató gyakorlati ismereteket biztosító Egyetem legyen a Zsigmond.


Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere szintén köszöntötte az Egyetem polgárait, majd támogatását fejezte ki, illetve felhívta a figyelmet arra, hogy a diplomás lét a biztonság, a munkaerő-piaci lehetőségek kiaknázásának egyik feltétele, hiszen a diplomával rendelkezők magasabb (pályakezdő)bérekkel, jóval hamarabb tudnak elhelyezkedni, valamint a diplomások körében aligha van munkanélküliség.

Prof. Dr. Bayer József, az intézmény korábbi rektora hangsúlyozta, hogy a tudományok, a tudás megújítása manapság kötelező feladatunk, hiszen „az ismeretek avulása sosem volt ilyen gyors, mint manapság”, s erre csak a gondolkodni tudó, értelmiségiek képesek, akik a megújulás, szakmai és tudományos fejlődés jegyében élik az életüket. Ehhez pedig kiváló kereteket biztosít a háromszintű képzési renddel bíró Egyetem.

Minden hallgatónknak sikeres egyetemi tanulmányokat kívánunk, amely során mindvégig segítségükre vagyunk, hiszen „mindenünk a hallgató”!
 
2018.08.04 | Oktatás

Tovább lehet jelentkezni a pótfelvételi eljárás keretében!

A pótfelvételi eljárás keretében augusztus 7, kedd éjfélig lehet jelentkezést benyújtani és hitelesíteni. Tovább

2018.08.02 | Kultúra

A Közbeszerzési Hatóság Pályázati Felhívása

KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ - 2018 ELNYERÉSÉRE FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK TANULÓI SZÁMÁRA Tovább

2018.07.26 | Kultúra

Rendkívüli nyitvatartás július 27-én, pénteken

Technikai okokból 2018. 07. 27-én, pénteken, Egyetemünk zárva tart. Tovább

2018.07.06 | Oktatás

ZSKE-HUBEI magyar-kínai oktatási együttműködés körvonalazódik

Együttműködés kereteinek kialakításáról tárgyaltak oktatóink a kínai Hubei Tudományos és Technológiai Főiskola vezető képviselőivel. Tovább

Vissza a hírekhez
80%

A végzettek 80%-a a szakképzettségének megfelelő szakmában helyezkedik el.

97%

A frissen végzett, állást kereső, Zsigmondos diplomával rendelkezők 97%-a 3 hónapon belül elhelyezkedik.

5. hely

A Zsigmondon végzett hallgatók átlagfizetése az 5. legmagasabb Magyarországon!

80%

A végzettek 80%-a a szakképzettségének megfelelő szakmában helyezkedik el.

97%

A frissen végzett, állást kereső, Zsigmondos diplomával rendelkezők 97%-a 3 hónapon belül elhelyezkedik.

5. hely

A Zsigmondon végzett hallgatók átlagfizetése az 5. legmagasabb Magyarországon!

Feliratkozás a Zsigmond hírlevélre

Képzések

Rólunk

Szervezeti felépítés

Tudományos élet

Kiadványok

Hallgatói közösségek

Erasmus

DPR

Hírek

Események

Média

Kapcsolat

Közhasznúságú információk

Ügyintézés